Andy Warhol udvider

Andy Warhol Museet, som det kommer til at se ud. En mellemting mellem Aarhus Rådhus og Handelsbanken i Helsinge. Foto: Warhol Museum
Andy Warhol Museet, som det kommer til at se ud. En mellemting mellem Aarhus Rådhus og Handelsbanken i Helsinge. Foto: Warhol Museum

BYGNING Andy Warhol Museet i Pittsburgh planlægger en udvidelse til 45 millioner dollars eller omkring 315 millioner danske kroner. Udvidelsen bliver præget af design-elementer inspireret af Warhol selv.

Udvidelsen, der forventes sat i gang næste forår, vil øge museets areal med mere end 60 procent, skriver Smithsonian Magazine. Byggeriet kan optimistisk set være færdig allerede i foråret 2026, men der er ikke sat endelig dato på.

Den fire etagers høje bygning vil får et scenerum med plads til 1000 stående gæster, mens et eventcenter får plads til 360 gæster.

Da arkitekterne begyndte deres overvejelser over, hvordan bygningen skulle se ud, vendte de sig mod Warhol for inspiration.

For eksempel vil performance-scenen blive placeret i en kasse inden i bygningen, fortæller Pittsburgh Gazette. Ideen er inspireret af en Warhol-akvarel, der viser en højrød fulg i et bur.

”Vi har denne dyrebare, organiske ting, der både er bundet af- og alligevel fri af det, der omgiver den,” sagde Eric Booth, der er formand for Desmone Architects, der arbejder på projektet i sin præsentation til byrådet i Pittsburgh.

Warhol døde i 1987 og skrev i sit testamente, at det meste af hans formue skulle bruges til at etablere Andy Warhol Foundation for Visual Arts. Denne fond stiftede sammen med Dia Art Foundation og Carnegie Institute Andy Warhol Museet, som åbnede i 1994.

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev