Brexit og kommunistisk terror

Josef Stalin
Josef Stalin
Josef Stalin – ikke til at komme uden om, hvis man skal beskrive kommunismens forbrydelser

Mens museer verden over gisper efter luft, går en gruppe briter med planer om at stifte et helt nyt museum. For at modvirke, at den kommunistiske terror bliver glemt, har en kreds af britiske personligheder med tilknytning til Brexit-bevægelsen planer om at stifte et Museum om Kommunistisk Terror, skriver Frankfurter Algemeine Zeitung.

Journalisten og forfatteren James Bartolomew har længe mente, at et museum om den kommunistiske terror i det 20. århundrede kunne være med til at rette op på den manglende historiske viden om kommunismen og dens terror. Planen er, at museet skal ligge i London, men endnu har inititativtagerne ikke fundet passende lokaler. På trods af det, er de så småt gået i gang med at indsamle genstand til museet, og dette arbejde bliver både støttet af en fond til oplysning om de totalitære regimers historie samt af den polske regering.

Senest har Bartolomew været på auktion og indkøbt genstand fra det nedlagte KGB-museum i New York. F.eks. en dør fra et KGB-fængsel.

Foruden James Bartolomew er den tidligere miljøminister, Owen Patterson og den klimaskeptiske videnskabsforfatter, medlem af Overhuset, Matt Ridley blandt personerne bag det nye museum. Alle markante personligheder i Brexit-bevægelsen.

Franfurter Algemeine undrer sig over, at der til gengæld ikke er tilknyttet nogen historisk ekspertise til museumsplanerne og mener, at projektet har ”en mærkværdig bismag”.

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev