Britiske museer tager klimaet på dagsordenen

Museumslederne mødtes på Tate Modern og aftalte at gå mere aktivt ind i klimakampen. Foto: The Royal Academi of Arts
Museumslederne mødtes på Tate Modern og aftalte at gå mere aktivt ind i klimakampen. Foto: The Royal Academi of Arts

GRØNT Museer skal spille en mere aktiv rolle i forhold til klimaproblemerne. På et fællesmøde på Tate Modern i London gav museumslederne hinanden håndslag på ikke bare at arbejde for større bæredygtighed på museerne i forbindelse med udstillinger og andre aktiviteter, men også¨ gennem udstillings- og formidlingsvirksomhed at tage klimaet på dagsordenen i højere grad, skriver The Guardian.

Museer er ”institutioner, der ser på problemerne over længere perioder. Mange har udstillinger, der handler om jordens fem tidligere begivenheder med massse-udslettelse, og vi er nu midt i den sjette krise, den antropocene (menneskeskabte). Britiske museumsledere mener, de har en etisk forpligtelse til at afværge skaderne,” fremgik det af udtalelsen.

Udtalelsen rummer også nogle praktiske eksempler på, hvordan museerne selv kan blive grønnere: ”Samlinger, programmer og udstillinger skal bruges til at engagere publikum til at tage stilling til klimakrisen. Museerne skal tage positive skridt til at gøre samlingerne bæredygtige, at reducere co2 og at øge biodiversiteten på museernes grønne områder.”

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev