Cézanne solgt af fattigt museum

Paul Cezanne fruits et pot de gingember
Paul Cezannes 'Fruits et pot de gingember' solgt hos Christie's og med til at redde Museum Langmatt. Foto: Christie's

AUKTION Langmatt Stiftelsen, der står bag kunstmuseet Museum Langmatt i Baden, solgte forleden tre malerier af Paul Cézanne på Christie’s auktioner i New York.

Trods protester fra museumskredse valgte stiftelsen at sætte de tre malerier til salg, fordi museet er i alvorlig pengenød og mangler midler til blandt andet en større renovering af museets bygninger. Nu er der lidt til mursten og mørtel, da de tre malerier samlet gik for 52,5 millioner dollars – eller 367 millioner danske kroner – inklusiv salærer.

Inden salget var der protester fra blandt andre den Schweiziske del af det internationale museumssamarbejde ICOM, der kaldte salget et brud på retningslinjerne for hvordan museumssamlinger behandles og forlangte malerierne trukket tilbage fra auktionen.

Langmat Stiftelsen havde håbet, at det ikke var nødvendigt at sælge alle tre Cézanne malerier, men for at nå det økonomiske mål på 40 millioner Schweiziske franc, som stiftelsen havde sat, måtte alle tre tavler under hammeren.

”Selvfølgelig er det lidt trist, at vi blev nødt til at sælge alle tre,” siger Langmatt Stiftelsens direktør, Markus Stegmann til New York Times. ”Men vi har nået vores vigtigste mål,” tilføjer direktøren.

Læs også:

https://museumsmagasinet.dk/cezanne-skal-hindre-fallit/

 

 

 

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev