Fiskeriets Hus fik bid på finansloven

Fiskeriets Hus har en unik beliggenhed midt i fiskersamfundet Hvide Sande. Foto: Fiskeriets Hun
Fiskeriets Hus har en unik beliggenhed midt i fiskersamfundet Hvide Sande. Foto: Fiskeriets Hus

NETOP Fiskeriets Hus ligger i hjertet af Hvide Sande, og siden 1999 har tusindvis af gæster besøgt museet. Både tiden, gæsterne og vestenvinden har sat sit præg på bygningerne, og derfor er det glædeligt, at partierne på Christiansborg har samlet sig om at give en halv million kroner til et projekt, der kan skyde fremtidens Fiskeriets Hus i gang. Det kommende projekt har flere områder, det skal fokusere på.

Bygningerne, som museet har til huse i, er nedslidte, og projektet skal vurdere bygningernes tilstand, så det kan afklares i hvilken grad de eksisterende bygninger kan genanvendes i et nyt museum eller om der skal bygges nyt.

Gennem de seneste år har Ringkøbing Fjord Museer og Fiskeriets Hus sat kursen mod en fusion. Men inden det kan blive en realitet, er der flere udfordringer, der skal løses, som ikke er så synlige for gæsterne. Pengene skal derfor også bruges til at klarlægge flytningen af Fiskeriets Hus’ mange genstande til Ringkøbing Fjord Museums magasiner og få dem registreret, som museumsloven foreskriver.

Læs også: Danmarks museum for havet

https://museumsmagasinet.dk/danmarks-museum-for-havet/

Hvert år strømmer turister til Hvide Sande – draget til byen af Vesterhavet og den smukke natur. Med sin helt unikke placering centralt i Hvide Sande har Fiskeriets Hus et stort besøgspotentiale. Ikke mindst fordi historierne fra det spæde Hvide Sande og senere fiskeriet er attraktive for de mange turister, der gerne vil blive klogere på områdets historie under deres besøg. Når stregerne skal slås til fremtidens museum, vil det derfor også være afgørende at udnytte museets unikke placering midt i byen med udsigt over slusen og fjorden.

Modtag vores gratis nyhedsbrev:

https://www.museumsmagasinet.dk/nyhedsbrev/

Fiskeriets Hus  har allerede påbegyndt arbejdet med, hvordan stedets historier kan blive fortalt på nye måder. Redningsbåden fra ulykken i 1951 skal være omdrejningspunkt i museets fremtidige fortælling. Derfor er redningsbåden i skrivende stund også under nænsom restaurering hos Hvide Sande Shipyard og Ringkøbing Fjord Museers håndværkere. Samtidig har museets historiker indsamlet historier fra dem, der stadig husker ulykken – begge dele takket være lokal økonomisk støtte fra bl.a. Hvide Sande Elfond og Holmsland Klit Turistforening.

“Pengene fra finansloven er et startskud til, at vi kan have et Fiskeriets Hus i fremtiden. Vi kan nu afklare, hvilke fundamenter vi kan bygge videre på og sætte skub i fusionen,” siger museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen ifølge en pressemeddelelse fra museet.

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev