Hvorfor Vadehavet er vigtigt

Visualisering af den nye spot-udstilling. Foto: Fiskeri -og Søfartsmuseet
Visualisering af den nye spot-udstilling. Foto: Fiskeri -og Søfartsmuseet

INDGANG Nationalpark Vadehavet har i samarbejde med Fiskeri- og Søfartsmuseet skabt en ny port til Vadehavet. En udstilling, som formidler nationalparkens natur og dyr. Vadehavet er UNESCO verdensarv, og udstillingen sætter fokus på hvorfor.

 Udstillingen er en del af projektet ’Velkommen til Nationalpark Vadehavet’, som er støttet af Nordea-fonden. Med projektet ønsker Nationalpark Vadehavet at gøre Vadehavet så tilgængeligt som muligt med håb om at flere søger ud i nationalparkens natur.

Udstillingen åbner den 1. november 2023 kl. 12, og der vil denne dag være gratis entré på Fiskeri- og Søfartsmuseet fra kl. 10 til 13.

’Velkommen til Nationalpark Vadehavet’ er et stort formidlingsprojekt, som skal gøre oplevelsen af nationalparken og verdensarven så tilgængelig som muligt og hjælpe den besøgende med at afkode landskabet, geologien, kulturen og Vadehavets helt særlige natur. Formidlingen udpeger og leder den besøgende hen til oplevelserne – uden om de sårbare områder.

Velkommen-projektet har kørt siden 2020 og omfatter i alt cirka 30 nye formidlingsinitiativer fordelt på såkaldte porte, velkomststeder, infosteder og ny hjemmeside. Den nye formidling på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg gør museet til en af i alt seks porte til nationalparken og verdensarven, der er etableret på eksisterende attraktioner/formidlings-institutioner.

Projektets samlede økonomi er på cirka 21,7 millioner kroner. Nordea-fonden har støttet med 14,7 mio. kr., Nationalpark Vadehavet har selv bidraget med knap 5 mio. kr., mens de fire vadehavskommuner – Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder – sammen med Naturstyrelsen har bidraget med samlet 2 mio. kr.

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev