KULTURMØDE I anledning af 400-året for invitationen fra kong Christian den 4. til de første jøder i Danmark, markeres denne historiske begivenhed med en unik vandreudstilling skabt af Dansk Jødisk Museum og Det Jødiske Samfund i samarbejde med lokale museer. Udstillingen, der allerede har besøgt flere danske byer, fremhæver lokale jødiske historier og bringer interaktivitet til publikum gennem video, quiz og genstande. Udstillingen vises nu på Kulturværftet i Helsingør.
Udstillingen præsenterer de seneste 400 år og fortæller historien om det dansk-jødiske liv. Med både tekst og levende billeder inviteres publikum til at udforske og forstå de betydningsfulde begivenheder, der har formet dette samfund i Danmark. Publikum opfordres til at engagere sig og reflektere over højdepunkter og lavpunkter, der har præget forholdet mellem samfundet og det jødiske fællesskab.
Udstillingen tager også fat i nutidige emner ved at facilitere åbne debatter om antisemitisme i dagens Danmark. Gennem fire interviews med unge danske jøder åbnes der op for dialog omkring udfordringer, holdninger og forhåbninger, der eksisterer i dagens samfund.
Lokale fortællinger
Som en ekstra dimension til vandreudstillingen har Museerne Helsingør tilføjet lokale fortællinger. Besøgende kan dykke ned i de heltemodige aktioner, der har udspillet sig i Helsingør gennem tiden. Et eksempel er historien om ‘Syklubbens’ heltemodige arbejde med at transportere jøder til Sverige i oktober 1943.
”400 år med dansk-jødisk liv” fra torsdag 23.nov kl. 10 i Krydsfeltet på Kulturværftet i Helsingør.
Arrangør: Museerne Helsingør.
Udstillingen har åbent dagligt fra kl. 10-17 og kl. 11-16 i weekenden.