Kom hjem til Carlsberg

Visit Carlsberg har skiftet navn og udtryk og åbner nu under navnet Home of Carlsberg. Foto: Daniel Rasmussen
Visit Carlsberg har skiftet navn og udtryk og åbner nu under navnet Home of Carlsberg. Foto: Daniel Rasmussen

ØL Den 1. december 2023 åbner Home of Carlsberg dørene til et nyt kulturområde – og ikke mindst en helt ny udstilling, hvor fortællingen om Carlsberg udfolder sig i fortid, nutid og fremtid. Med lanceringen af det nye digitale univers, er det allerede nu muligt at planlægge sit besøg og sikre en plads til en uforglemmelig oplevelse hos Home of Carlsberg. 

Udover adgang til den nye 3000 m2 interaktive udstilling, er det også muligt at booke autentiske ølsmagninger i de gamle kældre eller historiske ture på området, hvor Carlsbergs fortid og grundlæggernes hemmeligheder bliver udfoldet af Home of Carlsbergs guider.

Man kan stadig få lov til at sige goddag til de solide bryggerheste. Foto: Daniel Rasmussen

Tine Kastrup-Misir, direktør i Home of Carlsberg, fortæller: ”Vi har skabt en udstilling i flere digitale lag med en række interaktive oplevelser for vores gæster. Vores ambition er, at gæsterne skal deltage aktivt i udstillingen, blive en del af den og være med til at bygge videre på historien gennem deres oplevelser. Deres minder kan derefter gemmes på armbåndet ved at scanne RFID-koden og downloades, når de kommer hjem. Uden at afsløre for meget, vil den interaktive del være en blanding af noget, som giver et smil på læben, taler til den kreative side og giver vores gæster muligheden for at brygge deres egen virtuelle øl.”  

I billetten indgår der også en 40 cl Carlsberg-øl eller en vand/sodavand, som indløses ved at scanne armbåndet i udstillingens sidste stop, Carlsberg Baren.

I åbningstiden vil der være gratis adgang til at besøge både bryggergården, de historiske bryggerheste i stalden, skulpturhaven, Carlsberg Baren og Carlsberg Brand Store.

Digitalt

Den nye hjemmeside inviterer besøgende til et smugkig på alt det, som kan opleves hos Home of Carlsberg. Med emner som videnskabelige opdagelser, majestætiske bryggerheste, en udstilling med mere end 22.000 uåbnede flasker, en skelsættende familiefejde og selvfølgelig rejsen mod verdens bedste øl – probably – bliver der åbnet op for et væld af fortællinger.

Modtag vores gratis nyhedsbrev

https://www.museumsmagasinet.dk/nyhedsbrev/

”Det er med stor glæde og ydmyghed, at vi slår dørene op og byder gæster velkommen hjem til Carlsberg. Home of Carlsberg er en levende kulturarv, og vi glæder os til at dele denne arv med naboer, københavnere, turister, kulturinteresserede, ølentusiaster og alle derimellem,” siger Tine Kastrup-Misir, direktør for Home of Carlsberg.

Home of Carlsberg – fortællingen om øl er blevet digitaliseret. Foto: Daniel Rasmussen

Den samlede gæsteoplevelse har været i fokus under hele moderniseringen, og alle detaljer er blevet gentænkt for at give en oplevelse i særklasse. De mange nye digitale løsninger i den tilhørende udstilling på 3000m2, skal være med til at skabe et bedre flow af gæster og en bedre helhedsoplevelse.

Den nye udstilling udfolder sig gennem Carlsbergs fortid, nutid og fremtid med indblik i øllens grundingredienser og medrivende historiefortælling om blandt andet familiefejde og videnskabelige gennembrud. Det er en udstilling, der giver et spændende indblik i tilblivelsen af moderne ølbrygning og en unik flaskesamling på mere end 22.000 uåbnede flasker fra hele verden.

Fakta

Home of Carlsberg, tidligere Visit Carlsberg, åbnede første gang for offentligheden i 1982. Siden åbningen har området haft til huse i J.C. Jacobsens første bryggeri på Valby Bakke – den gamle bryggergård på Gamle Carlsberg Vej 11, der med sine historiske og velbevarede bygninger udgør en enestående ramme om den historiske fortælling. Home of Carlsberg er en del af Carlsbergfamilien, der består af bryggeriet Carlsberg A/S, tre fonde, to museer og et forskningslaboratorium.

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev