Kulturarvsmåned i Christiansfeld

Christiansfeld i juni 1780
Christiansfeld i juni 1780.

TRADITION November er kulturarvsmåneden i UNESCO-byen Christiansfeld og er en årlig tradition. Foredrag, koncerter og fællessang er bare noget af de over 20 forskellige arrangementer, byen tilbyder.

Man kan også blive en smule klogere i Kulturarvsmåneden, hvor der er mange foredrag og rundvisninger på programmet. På Genforenings- og grænsemuseet kan man stifte bekendtskab med maskinmester, forfatter og foredragsholder Gustav Schmidt Hansen, som fortæller om den anden Slesvigske Krig. Man kan gå med museumsinspektør og arkitekt Neel Gotthardt ind i Salshuset, og kigge nærmere på Brødremenighedens kirke, og man kan ved forsker og teolog Christina Petterson høre om, hvem de første indbyggere i Christiansfeld var, hvor de kom fra og hvordan de kom til Christiansfeld.

Herrnhutstjernen får sin egen udstilling. Foto: Museum Kolding

Stjerne og salmesang

Herrnhuter stjernen er særlig flot og har en særlig betydning, derfor laver Museum Kolding en hel lille udstilling kun med fokus på stjernen – udstillingen er åben i Søstrehuset fra fredag 3. november. Alle hverdage kan man et sted i Christiansfeld kl. 16.50 synge med på dagens fælles salmesang. Vil man gerne vide, hvor dagens salmesang er, skal man smutte forbi museumkolding.dk, hvor man kan se både sted og sang. Her findes også et udførligt program for alle øvrige aktiviteter i kulturarvsmåneden.

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev