Kunst i landskabet på Skamlingsbanken

De store skulpturer og installationer vises i forbindelse med besøgscentret på Skamlingsbanken. Foto: Museum Kolding
De store skulpturer og installationer vises i forbindelse med besøgscentret på Skamlingsbanken. Foto: Museum Kolding
Henrik Fischer: Potens-aggressioner – en humoristisk tilgang til et alvorligt problem.

KUNST Museum Kolding og Kunstgruppen ExArte er gået sammen, og med støtte fra Kolding kommune er det blevet muligt at virkeliggøre drømme om landart på Skamlingsbanken til foråret 2024.

Til foråret bliver fire kunstværker stillet op i forbindelse med besøgscentret på Skamlingsbanken. Der er tale om fire store landart skulpturer, som kunstnere fra kunstnergruppen ExArte i Kolding i skrivende stund er i gang med at fremstille.

Det samlede værk ‘OPUS POTENTIA – Kraft & værk’, kommer til at bestå af fire skulpturer eller installationer, der udgør en sammenhængende fortælling og et forløb, som på forskellige vis aktiverer stedets historie. Værket skal indfange og inddrage publikum i et møde mellem stedets historie og mange fremtidige muligheder. De fire individuelle skulpturer, afspejler på hver sin vis stedets tidligere historie, og rækker samtidig ind i nutidens aktuelle problemstillinger.

Modtag vores gratis nyhedsbrev:

https://www.museumsmagasinet.dk/nyhedsbrev/

Skulpturerne kan opleves hver for sig, og der vil være ”en rød tråd”, der binder dem sammen i forhold til deres placering i landskabet, så de fungerer som en sammenhængende oplevelse og fortælling.

• Mogens Leander: Genius Loci – Stedets ånd – Skamlingsbanken som samlingspunkt.

”Skamlingsbanken er i sig selv et stort kunstværk og de fire kunstværker kommer til at give en ekstra dimension til publikum, når man bevæger sig rundt på Skamlingsbanken, så alle får en endnu større oplevelse,”siger Rune Lundberg, museumsdirektør ved Museum Kolding.

De fire kunstnere og deres værker er:

• Mogens Leander: Genius Loci – Stedets ånd – Skamlingsbanken som samlingspunkt.

• Erik Walter: Historien i det videre perspektiv med landene omkring os.

• Henrik Fischer: Potens-aggressioner – en humoristisk tilgang til et alvorligt problem.

• Helle Dupont: Grobund og sameksistens.

Skulpturerne vil blive opstillet i en midlertidig periode på 18 måneder fra marts 2024. De bliver placeret i landskabet neden for besøgscenteret på det grønne område på begge sider af stien, der fungerer som en ledetråd mellem værkerne.

Museum Kolding er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der driver besøgscenteret på Skamlingsbanken og har ansvar for at formidle stedets historie og de særlige kultur- og naturmæssige fredningsværdier, der kommer til udtryk i den eksisterende fredning af området. Museet står bag guidede ture og afholder en lang række arrangementer på Skamlingsbanken, der er med til at gøre stedet til levende folkeligt samlingssted. Museum Kolding er samarbejdspartner i projektet og skal være med til at aktivere og formidle kunstværket overfor forskellige målgrupper.

• Helle Dupont: Grobund og sameksistens.
Erik Walter: Historien i det videre perspektiv med landene omkring os.

Kunstgruppen – EX ARTE består af fem etablerede kunstnere, der er lokalt forankret i Kolding Kommune og tidligere har samarbejdet omkring gruppeudstillinger. I dette projekt er fire af kunstnerne gået sammen og laver den samlede fortælling i landskabet.
Ex Arte står bag de enkelte værker og udviklingen af skoleprojektet i samarbejde med Museum Kolding.

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev