Minister på museum

image

Direktør Ulla Tofte tog imod kulturminister Jakob Engel-Schmidt og fortalte om de omfattende restaureringer, der er i gang på slottet.

MINISTERTUR Kulturminister Jakob Engel-Schmidt besøgte mandag formiddag Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot for at se på de store renoveringsprojekter, der er i gang på slotsområdet.

Det er tale om store investeringer fra statens side.  De nuværende projekter drejer sig om skulpturerne i Marmorgalleriet i indre slotsgård, om renoveringen af Dronningeøen foran Kongefløjen, og arbejdet med brønden ligeledes i indre slotsgård. Derudover kunne ministeren se eksempler på tidligere renoveringsprojekter som for eksempel Audienssalen og den netop overståede renovering af Fangetårnet. Renoveringsarbejdet på Frederiksborg foregår over mange år forskellige steder på slottet.

Ulla Tofte, der er direktør for museet på Frederiksborg, fortalte om planerne for museets fremtidige udvikling, hvor museet ønsker at bringe, museum slot og Barokhave i spil samtidig: ”Vi vil skabe en bedre totaloplevelse for lokale, nationale og internationale gæster.  Frederiksborg som destination er ikke enten eller. Det skal være et samlet besøg for gæsten, som i langt højere grad skal opleve stedet som en samlet enhed.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg drives af- og er en selvstændig del af Carlsbergfondet. Slottets ydre rammer og de omkringliggende bygninger ejes af Staten og vedligeholdes af Slots- og Kulturstyrelsen.

 

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev