Museum helt ude i skoven

Projekt Museet i Vestskoven vil inddrage skoven i de mange nye aktiviteter. Foto: Kroppedal Museum
Projekt Museet i Vestskoven vil inddrage skoven i de mange nye aktiviteter. Foto: Kroppedal Museum
Det nye projekt vil tilbyde mange gratis aktiviteter til børnefamilier. Foto: Kroppedal Museum

PROJEKT Kroppedal Museum har netop fået bevilliget SYV millioner kroner til projekt ‘Museet i Vestskoven’. Støtten fra Nordea-Fonden skal give liv i skoven og invitere nye målgrupper ud i det fri. Museumsdirektør, Mads Thernøe, glæder sig til at komme i gang.
“Museet ønsker, at alle borgere i lokalområdet vil bruge Vestskoven. Nogen skal have en hjælpende hånd for at bevæge sig ud i naturen. Det vil vi rigtigt gerne give dem. Museets naturvejleder vil tilbyde aktiviteter arrangeret i samarbejde med lokale foreninger som Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening.
Vi vil gøre en særlig indsats for at invitere borgere med anden etnisk baggrund end dansk til at deltage i aktiviteterne. Det er ingen hemmelighed, at denne gruppe ikke benytter hverken skoven eller museet særligt meget. Derfor vil vi samarbejde med de sociale helhedsplaner i de store boligområder i Høje-Taastrup og Albertslund. Sammen vil vi tilrettelægge arrangementer, der passer til beboernes ønsker.,” siger Mads Thernøe.

Lukker naturen ind

I museets gårdhave skal der etableres en række nye faciliteter, som vil være frit tilgængelige for alle. Først og fremmest skal vi lave en stor forhindringsbane, der snor sig igennem skoven. Forhindringsbanen bliver tilpasset, så den er udfordrende for både små og store gæster.
”Det er vores ambition, at forhindringsbanen skal være områdets sjoveste naturlegeplads,” siger museumsdirektør Mads Thernøe.

Modtag vores gratis nyhedsbrev

https://www.museumsmagasinet.dk/nyhedsbrev/

Nordea-fonden har bevilget de syv mio. kroner til projekt ‘Museet i Vestskoven’. Samme fond stod i 2016 stod bag finansieringen af vikingebroen, der ligger få hundrede meter fra museet.
“Kroppedal Museum har rigtig gode erfaringer med at lave formidlingstilbud til børn og børnefamilier i lokalområdet. Med støtten fra Nordea-fonden får museet nu mulighed for at etablere nogle helt nye udendørs faciliteter, som vil bidrage til at skabe gode oplevelser i det fri. Samtidig har museet også en ambition om at række ud til nogle af de målgrupper i lokalområdet, der i mindre grad benytter sig af museets tilbud. Den ambition vil vi gerne bakke op om hos Nordea-fonden,” siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden.

Fakta om Kroppedal Museum

Kroppedal Museum er et kulturhistorisk Museum med ansvar for at formidle historien i Albertslund og Høje-Taastrup kommuner. Museet har desuden det nationale ansvar for den danske astronomihistorie. Vi arbejder med alt fra stenalderbopladser til rumstationer.
Kroppedal Museum ligger i Vestskoven og er det perfekte udgangspunkt for en skovtur og kulturoplevelser for hele familien. Midt i Store Vejle Ådal ligger verdens største rekonstruerede vikingebro.

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev