Ny chef for krig og frihed

1. oktober tiltræder historiker David Høyer som ny museumschef på både Krigsmuseet og Frihedsmuseet. Han afløser Jens Carl Kirchmeier-Andersen.
1. oktober tiltræder historiker David Høyer som ny museumschef på både Krigsmuseet og Frihedsmuseet. Han afløser Jens Carl Kirchmeier-Andersen.

JOBNYT Det er en erfaren herre, der 1. oktober sætter sig i chefstolen på Krigsmuseet og Frihedsmuseet i København. Her afløser han Jens Carl Kirchmeier-Andersen, der efter eget valg fortsætter i en seniorordning på Nationalmuseet efter knap 40 år på Krigsmuseet, skriver museet i en pressemeddelelse.

49-årige David Høyer har skabt solide og markante resultater og blandt andet vendt et negativt besøgstal i både sin tidligere stilling som formidlingsdirektør i Roskilde Domkirke og senest som museumsleder på Museerne Helsingør. Nu ser han frem til at kaste sig over udviklingen af Krigsmuseet og Frihedsmuseet i København og formidlingen af Danmarks krigshistorie.

” Krigen i Ukraine buldrer afsted på alle medieflader og viser os endnu en gang, at krig er en konstant i menneskets historie. Krig er en betydningsfuld del af Danmarks historie og en ubehagelig del af vores samtid. Frihedsmuseet og Krigsmuseet er to helt enestående museer med en højaktuel fortælling. Fagligt har jeg altid kredset om krig og konflikthistorie, for krig blotlægger ekstremerne i menneskets natur. Derfor er det med stor begejstring, at jeg ser frem til, sammen med nye kollegaer, at styrke opmærksomheden og formidlingen af krig og besættelse,” siger David Høyer.

Han var blandt andet med til at sikre, at Museerne Helsingør tidligere på året vandt den fornemme formidlingspris ’Historiske Dages Fornyelsespris’ for deres nyskabende måde at formidle historie og kulturarv.

”Jeg er glad for, at det er en så erfaren kapacitet som David, der nu overtager ledelsen af Krigsmuseet og Frihedsmuseet. Han besidder nemlig en helt særlig kombination af krigshistorisk faglighed og erfaring med at skabe gode gæsteoplevelser og publikumsudvikling gennem nyskabende formidling. Og så har han en bred erfaring fra museumsverdenen. Samtidig med vi byder David velkommen, vil jeg også benytte lejligheden til at sige tak til Jens Carl Kirchmeier- Andersen for et imponerende arbejde,” siger Nationalmuseets vicedirektør med ansvar for Museer og Slotte, Henriette Povlsen i museets pressemeddelelse.

Blå bog David Høyer:

Mag. art i historie og Østeuropastudier, Københavns Universitet

2021 – Museumsleder, Museerne Helsingør

2012 – 21: Direktør for Fonden til formidling af kulturarven, Roskilde Domkirke

2015 – 21: Direktør for Anlægsfonden kulturarv, formidlingscenter Roskilde Domkirke

Fakta Krigsmuseet:

Krigsmuseet tager gæsterne med igennem 500 års dansk krigshistorie. Museet skiftede navn i 2018 fra Tøjhusmuseet til Krigsmuseet, da museet gennemgik en udvikling fra at være et våbenteknologisk museum til et kulturhistorisk museum. I juli måned i år satte museet rekord med det højeste besøgstal nogensinde – 10.363 gæster lagde vejen forbi Christian 4.’s gamle tøjhus.

Fakta Frihedsmuseet:

Frihedsmuseet fokuserer på den danske modstandskamp under Besættelsen. Museet genåbnede i 2020 efter en brand i 2013. I juli måned i år lagde 6.923 gæster vejen forbi museet.

 

 

 

 

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev