Romantik på museum

image

Placeringen kan ikke være bedre. Lige ved siden af Wolfgang Goethes fødehjem i Frankfurt åbnede tirsdag verdens første – og dermed eneste museum for romantik. Museet har været længe undervejs, fordi der opstod forskellige stridigheder. Allerede i 2012 stillede byen Frankfurt grunden til rådighed for stiftelsen bag det nærliggende Goethe-museum. Første spadestik fandt sted i sommeren 2016, og der var rejsegilde i september 2017. Derfra blev der stille om projektet, bl.a. fordi byen Frankfurt trak et tilsagn om økonomisk støtte tilbage. Men nu står museet der.
Museet skal skildre den romantiske periode i Tyskland med vægt på tiden mellem 1790 og 1850. Museet er under ledelse af Anne Bohnenkamp-Renken. Hun er desuden direktør for fonden Freien Deutsches Hochstifts, der ejer både romantikmuseet og Goethemuseet i digterens fødehus lige ved siden af.
Museet byder på moderne formidling. Den såkaldte himmelstige fører gennem udstillingens tre etager. Det blåligt flimrende trapperum bliver til stadighed smallere, og kommer til at se meget langt ud. Fuglesang i baggrunden forstærker illusionen, da dyrene trods skrig på trappen ikke er at se nogen steder.
Bag en spejlvæg er interaktive landkort og små lytte-øer, hvor deklamering af digte møder den besøgende. I denne afdeling er der en samling af tysk romamtisk litteratur fra de seneste 100 år, som stiftelsen har sikrt sig.
Museumsbygningen er tegnet af den lokale Frankfurt-arkitekt Christoph Mäckler. Den tredelte facade er malet i forskellige pastelfarver. På de omkring 1200 kvadratmeter er der plads til den faste udstilling og yderligere 400 kvadratmeter rummer særudstillinger. Den samlede pris for museet er cirka 18,5 millioner Euro.

 

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev