SMK har problemer med bibelhistorien

SMK har problemer med bibelhistorien
Salomons dom af Rubens indgår i 'Barok - Ud af mørket'-udstillingen. Der er ikke konstateret tekstfejl i den anledning. Foto: SMK

FEJL Kasper Bro Larsen, er skuffet over Statens Museum for Kunst. Bro Larsen er professor i teologi ved Aarhus Universitet og forfatter til en bog om barokkunstneren Rembrandt. Han havde, ifølge Kristeligt Dagblad, glædet sig til at se udstillingen ”Barok – Ud af mørket”. Men mange bibelhistoriske fejl i museets tekster endte med at give professoren en skuffende oplevelse.

Et af eksemplerne, Kristeligt Dagblad giver, er oplysningen om at ”Gud åbenbarer sig for Moses som en brændende tornebusk” og ikke ”i en brændende tornebusk”, som det hedder i Bibelen.

Kasper Bro Larsen har lagt eksemplerne på fejl op på Facebook, og her vidner kommentarsporet om, at der er flere eksempler fra andre museer.

Museerne ikke er alene om at fare vild i bibelhistorien. Også folkekirken.dk har fejloversættelser af samme karakter. Der står om påskedag, at ”de kvinder, som har fulgt Jesus, vil lægge blomster ved hans grav” på tredjedagen for hans død. I Bibelen går de ud for at salve ham.

I et skriftligt svar til Kristeligt Dagblad siger Statens Museum for Kunst, at: ”Vi er i sagens natur kun interesserede i at videregive konkrete faktuelle oplysninger og har ikke tidligere fået forelagt kritik af teksterne til vores barokværker. Derfor er vi også taknemmelige, når Kasper Bro Larsen og andre med et skarpt blik og en stor indsigt i et særligt område kan oplyse os om mulige fejl i vores tekster,” lyder det.

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev