Stormfloden skal bevares

Museum Lolland-Falster vil gerne dokumentere stormfloden. Foto: Museum Lolland Falster
Museum Lolland-Falster vil gerne dokumentere stormfloden. Foto: Museum Lolland Falster

BLÆSEVEJR Museum Lolland-Falster vil gerne dokumentere årets stormflod, mens erindringerne er friske, og der stadig findes ting, som fortæller om begivenhederne. Museet vil dokumentere, hvordan stormfloden påvirker Lolland og Falster, og har derfor brug for hjælp fra menneske, som har fotos eller film af stormens påvirkning af ejendomme og landskab.

Hvis man har en fortælling om stormfloden og dens følger, eller genstande, som fortæller om begivenhederne eller blev påvirket af stormfloden? Så kan man henvende sig til museumsinspektør Cecilie Bønnelycke på mail: ceb@museumlollandfalster.dk

Det er ikke usædvanligt, at en stormflod blotlægger affaldsgruber og grave fra oldtiden i kystskrænterne. De ses som mørke aftegninger øverst i kystskrænten, og neden for kan man finde skår af lerkar, forarbejdet flint, dyreknogler og måske et menneskekranium, hvis stormfloden har taget en grav. Stormen skyller også ting fra havbunden op på kysten, og der er chance for at finde vragdele og ravsmykker fra oldtiden.
Hvis man har opdaget fortidsminder, som er påvirket af stormfloden, eller har fundet oldsager på stranden, så vil museumsinspektør og arkæolog Bjørnar Måge gerne vide det på mail: bjm@museumlollandfalster.dk.

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev