Tyrkisk krav om åbenhed efter tyverier

British Museum møder nu pres fra tyrkiske organisationer. Foto: British Museum
British Museum møder nu pres fra tyrkiske organisationer. Foto: British Museum

TYVERI Tre tyrkiske organisationer har på mediet www.change.org igangsat en underskriftsindsamling med krav om at British Museum udviser større åbenhed overfor offentligheden i forbindelse med tyveriet af de mange museumsgenstande. www.change.ord er et site, der gennem underskriftsindsamlinger sætter fokus på forskellige kulturelle og humanitære sager.

Med underskriftsindsamlingen følger et åbent brev til British Museums ledelse, hvor de tre organisationer udtrykker deres utilfredshed med tyverierne og manglen på resultater i opklaringen. De understreget, at de berørte nationer bør have adgang til en liste over de stjålne genstande, så tyrkiske borgere selv kan vurdere, om der har været tyrkiske artefakter mellem de stjålne genstande.

Derfor kræver de nu en liste over de stjålne genstande offentliggjort eller at listen i det mindste bliver stillet til rådighed for relevante institutioner.

Tidligere har græske og kinesiske myndigheder og organisationer kritiseret British Museum og truer med at kræve genstande med nationalt tilhørsforhold returneret til det oprindelige ejerland.

Af de mere end 2000 stjålne genstande er kun 60 blevet leveret tilbage. Desuden er der sporet omkring 300, som museet ved, hvor befinder sig. Det efterlader cirka 1600 genstande, der ikke er gjort rede for.

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev