Udgifter stikker af på museet

Restaureringen af Hansemuseet i Bergen har vist sig at være en langvarig, kompliceret og dyr affære. Foto: Hansemuseet
Restaureringen af Hansemuseet i Bergen har vist sig at være en langvarig, kompliceret og dyr affære. Foto: Hansemuseet

RENOVERING I 2028 besluttede byrådet i Bergen sig for at bevilge penge til en renovering af Det Hanseatiske Museum ved Bryggen i Bergens centrum.

Museet lukkede for publikum og gik i gang med renoveringen i oktober for fem år siden, og det kommer til at vare mindst fire år endnu, inden det nyrenoverede museum igen kan slå dørene op for besøgende.

Ifølge museets hjemmeside gav bystyret i 2018 en bevilling på 337,9 millioner norske kroner (der var i noget højere kurs dengang.) Men nu er det netop forslået at bevilge ekstra 657 millioner kroner til renoveringen. Selve renoveringen forventes færdig i starten af 2026, men så går der endnu et år med at få udstillingerne på plads, fremgår det af Bergens Avis’ netudgave ba.no.

Avisen har forsøgt at få et svar på, hvorfor byggeriet er blevet både så dyrt og så forsinket.

Lederen af Bergens kommunes afdeling for byggeri, Willy -Andre Gjesdal forklarer til avisen, at der hovedsagelig er to årsager: Den ene er, at skaderne på den gamle bygning har været større end forventet. Den anden er, at det tager lang tid at renovere, fordi man hele tiden er nødt til at tage hensyn til den bevaringsværdige bygning, og derfor må anvende gammeldags og tidkrævende metoder i restaureringen.

Museet havde omkring 120.000 årlige besøgende, inden det lukkede ned for renovering.

 

 

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev