Et godt skænderi

Et godt skænderi kan bringe os tættere på hinanden. Foto: Stefanie Kösling/Museum für KOmmunikation, Frankfurt
Et godt skænderi kan bringe os tættere på hinanden. Foto: Stefanie Kösling/Museum für KOmmunikation, Frankfurt

STRID ’Jeg vil ikke skændes’ er sikkert en sætning, vi alle har brugt på et eller andet tidspunkt. Men ifølge en udstilling på Museum für Kommunikation i Frankfurt, skulle vi tage at skændes noget mere.

Udstillingen har den tyske titel ’Streit – eine annährung’ – som frit oversat betyder, at vi kan komme tættere på hinanden ved at udveksle synspunkter. Her har det tyske ord ’Streit’ en ret vid betydning. Fra diskussion, over skænderi til det direkte voldelige opgør. Men ordet dækker nogenlunde det samme som strid og skænderi på dansk.

Museum für Kommunikation vil med udstillingen vise, at vi konstant er uenige og udveksler synspunkter om vores uenigheder. I medierne, i det politiske liv, i familien og i parforholdet. Striden er vigtig, for den giver os muligheden for at forstå og udveksle ideer og komme tættere på hinanden, skriver museet på sin hjemmeside. For det at skændes er ikke en dårlig ting: Som et demokratisk fællesskab har vi mulighed for at forstå, udveksle og tilnærme os hinanden gennem frugtbar uenighed. Nogle gange er det mindre snak og mere lytning, der gør en meningsudveksling værdifuldt, skriver museet.

Postkassen makulerer enhver form for skriftlig uenighed. Foto: Kay Herschelmann/Museum-für Kommunikation, Frankfurt

Udstillingen er bygget op som en række temaer, som den besøgende kan fordybe sig i.

Museet har også forsøgt at afklare de forskellige begreber omkring meningsudvekslinger. Hvad er forskellen på et skænderi, en debat, en kontrovers, en kritik, en konflikt og en diskurs?

Udstillingen er åben fra til 25. august 2024.

Læs mere om udstillingen

https://streit.museumsstiftung.de/a

 Og så kunne jeg ikke stå for at bringe denne:

https://www.youtube.com/watch?v=xpAvcGcEc0k

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev