Vagina-museum genåbner

Fra Vaginamuseets permanente udstilling. Foto fra museets hjemmeside
Fra Vaginamuseets permanente udstilling. Foto fra museets hjemmeside

GENÅBNING Under sloganet ”We love a big opening” genåbner Londons Vagina Museum. En oversættelse af sloganet vil ikke umiddelbart give mening, men for de fleste vil der være en vis dobbelthed i udsagnet.

Museet er oprindelig åbnet i 2019. Inspirationen var ifølge museets hjemmeside, at der i Island findes et penis-museum. Altså skulle der svares igen fra kvindelig side med verdens første museum dedikeret til vaginaer, vulvaer og den gynækologiske anatomi. I februar 2023 blev museet nødt til at lukke, fordi museets lejemål i bydelen Bethnal Green i London udløb.

Gennem crowdfunding er det lykkedes for museet at samle penge ind, så museet den 4. november kan slå dørene op på Poyser Street – også i Benthnal Green. Crowdfunding-kampagnen overgik målet på 85.000 britiske pund og nåede i alt op på 98.000 pund.

Det nye udstillingssted får tre udstiilingssale. To til den permanente udstilling og et til særudstillinger.

Museet åbner med udstillingen ”Endometriose: Ind i det ukendte”.

Ifølge museets direktør, Florence Schechter, har øget opmærksomhed på endometriose været et ønske fra publikum siden Vagina Museums-projektet startede. ”Vi er glade for, at vi sammen med Oxford Research Group kan realisere dette ønske,” siger Florence Schechter.

Endometriose er en kronisk betændelsestilstand, hvor væv af samme type som slimhinden i livmoderen (endometrium) også sidder uden for livmoderen. Dette væv kan sidde i æggelederne, på æggestokkene, bughinden, tarme eller urinblæren og i meget sjældne tilfælde kan endometriose også findes andre steder i kroppen.

 

 

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev