Van Gogh dropper Pokémon-kort efter panik

Pikachu og Vincent van Gogh med grå filthat. Foto: Pokémon
Pikachu og Vincent van Gogh med grå filthat. Foto: Pokémon

SLUT Et ellers succesfuldt samarbejde mellem van Gogh-museet i Amsterdam og den japanske mediekoncern Pokémon er standset. Årsagen er de tumultariske scener omkring museet, hvor kunder i forbindelse med udstillingen ’Pokémon x van Gogh’ i shoppen fik et særligt Pokémon-kort oven i handlen ved hvert køb. Et af kortene forestiller den populære figur Pikachu med grå filthat – en tydelig reference til Vincent van Goghs selvportræt med et lignende navn.

Almindelige fans og fanatiske samlere bestormede museums-shoppen for at få fingre i et af de attraktive kort. Med det resultat, at der opstod tumult blandt museumsgæsterne/samlerne – en tumult,  som museet ikke helt havde styr på.

Det eftertragtede kort med Pikachu. Foto: Pokémon

Ifølge BBC har kortene fra van Gogh-museet vist sig at være værdifulde – også i økonomisk forstand. For to uger siden blev Pikachu-kortet solgt på e-bay for mellem 121 og 1.500 dollars. I dag er prisen helt oppe på 7.000 dollars.

Van Gogh-museet skriver på sin hjemmeside, at beslutningen om at fjerne Pikachu-kortet fra museet har været vanskelig, men at man har gjort det for at alle museumsgæster kan have en sikker oplevelse. Museet fortæller ikke, hvordan kortet har gjort museumsoplevelsen usikker.

For Pokémon-entusiaster vil der ifølge van Gogh-museets hjemmeside snart være mulighed for at købe det eftertragtede kort i Pokémon-centre i Storbritannien, USA og Canada. I begyndelsen af næste år vil koret være tilgængeligt hos udvalgte forhandlere i Holland. Men van Gogh-museet understreger på sin hjemmeside, at ”det ikke vil være muligt at købe det via van Gogh-Museet.”

 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev