Vrag udsat for tyveri og hærværk

Ubudne gæster har været forbi Bodekull-vraget i  Stockholms Skærgård. Foto: Torbjörn Gylleus/Vrak museum of Wrecks
Ubudne gæster har været forbi Bodekull-vraget i Stockholms Skærgård. Foto: Torbjörn Gylleus/Vrak museum of Wrecks
SØHÆRVÆRK Vraget Bodekull fra det 17. århundrede, som ligger uden for Dalarö i den stockholmske skærgård er blevet udsat for hærværk og tyveri.
Sandsynligvis har flere vrag været udsat for vragplyndring, skriver avisen Skärgården.
 
Mellem 10. oktober og 8. november dykkede personer uden tilladelse ved Bodekull-vraget fra det 17. århundrede. Resultatet af denne dykning er blandt andet, at en gallionsfigur er blevet flyttet, ligesom der er mistanke om, at der er stjålet genstande fra vraget.
 
Læs også:
 
Vi dykker der hele tiden og tager billeder hver gang. For os er det tydeligt, hvis der er ændringer på vraget,”siger Emmy Ahlén, der driver vragdykkerpensionatet på Dalarö, og som var den, der opdagede skaden. Ifølge de nyoptagne billeder er en genstand, der tidligere lå på agterdækket, forsvundet.
 
Undersøgelser på Bodekull-vraget. Foto: Torbjörn Gylleus/Vrak

“Det er utroligt, at den skulle være faldet ned. Den har ikke gjort det i 350 år, så hvorfor skulle den så gøre det nu?,” siger Emmy Ahlén til Skärgården.

 
 Jim Hansson, arkæolog ved Statens Søfarts- og Transporthistoriske Museum/Vrak, har meldt hændelsen til politiet og forsøger nu at få penge fra amtsstyrelsen til at undersøge vraget.
 
Modtag vores gratis nyhedsbrev
 
Vi vil forsøge at gennemføre et tilsyn og støtte politiet i efterforskningen. Med de oplysninger, vi har nu, er det ikke muligt at forfølge efterforskningen yderligere. Guiderne må kun dykke uden for vraget, så de ikke kan se, om der er sket noget inde i vraget,” siger Jim Hansson. 
 
Bodekull har også tidligere været udsat for hærværk. Sidste år var en gruppe dykkere nede og flytte rundt på ting ved vraget. Politiet formoder ifølge avisen Skärgården, at flere vrag i området er blevet blotlagt.
 
 
 
 

Fik du læst

Seneste historier

Nyhedsbrev

Seneste historier

Det sker

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev